woensdag 19 mei 2010

Jiankou Great Wall en een forellenkwekerij

De Muur was hier (bij Jiankou) ontzettend mooi, en het weer kon niet beter met heldere lucht en overal bloeiende bomen. De muur zelf was niet overal even makkelijk te bewandelen. Sterker nog, het verloop was steil en op veel plekken was het een grote ruïne.
Een vroeg, maar vooral uitgebreid, diner was dan ook wel op z'n plaats na zo'n prestatie.
Op de weg terug naar de stad kwamen we langs een forellenkwekerij waar we stopten voor het eten.




Het is elke keer weer leuk om je servies uit te pakken voor je gaat eten. Nee, het is niet nieuw, en wellicht ook wel niet schoon, maar mooi ingepakt is het in ieder geval wel.



Bij Chinees eten past misschien Chinese thee, maar beter nog Chinees bier. Dit bier is een fantastische dorstlesser, geserveerd in flessen van meer dan een halve liter, maar met maar zo'n 4% alcohol.


De afwas ophalen gaat in China heel wat anders dan bij ons. Wordt bij ons het gebruikte servies en bestek netjes opgehaald door een serveerster of ober die alles rustig en kundig op de handen draagt, in China wordt alles in bakken gepleurd die staan opgesteld en soms worden ze dan opgehaalde met een grote kar, zoals hieronder.


Wij kregen echter eerst nog eten, voordat alles werd weggehaald. Deze salade met met groene kruiden, geen flauw idee wat het was, maar wel lekker.



De forel die je hierboven nog in leven zag, lag 10 minuten later als sashimi bij ons op tafel. Lekker!

De andere vis ging geweldig gekruid op de barbecue.


Uiteraard kwam er nog veel meer op tafel, zoals gegrilde zoete aardappel, plat brood en vleesspiesjes van de barbecue, maar helaas heb ik hiervan geen foto's.

Geen opmerkingen: