maandag 22 december 2008

ISPC in de verlenging


15:31 uur

Na onze kar volgepakt te hebben met kazen, groenten, broden en eend kwamen we halverwege de winkel een opstopping tegen van mensen met eveneens volgepakte karren. Het bleek de rij voor de kassa te zijn. Nog voor de wijnafdeling werden we echter al voorzien van een glaasje Mandarine Napoleon om het wachten te bekorten...
Dat glaasje was al weer geledigd voor we tussen alle proefwijnen kwamen te staan waar ik me toen ook maar van bediende. We moesten nog wel even...
15:48 uur



Bij de visafdeling was het minder goed toeven doordat de kou toch behoorlijk vat op ons begon te krijgen en er zat nog altijd vrij weinig beweging in.

16:02 uur
Gelukkig stond aan het einde van de visafdeling een kopje koffie met chocolaatjes op ons te wachten, er werd nog steed goed voor ons wachtenden gezorgd!



16:26 uur
We zijn bijna bij de kassa waar wederom koffie klaarstaat. Christiaan stopt snel een stuk kersstol in zijn mond en roept met volle mond 'Drie in de rij, kassa erbij!', maar blijkbaar werkt dat alleen bij de grootgrutter en niet bij de groothandel! Daarbij waren alle kassa's al bemand en werden wij zelfs ontslagen van de taak van het op de band zetten en inpakken van onze boodschappen.



16:51 uur
Na een uur en driekwartier in de rij stonden we eindelijk buiten! Je zou bijna denken dat het de bedoeling is die rij; wij vonden het in ieder geval een bijzondere ervaring en zijn blij dat we niet in het Moskou van de jaren tachtig boodschappen hoefden te doen. Dan hadden we nooit al dat lekkers en de service gehad en dezelfde tijd in de rij gestaan voor een pakje boter. Voor luxe moet je wat over hebben...




2 opmerkingen:

anke zei

Hoi Ellen! Ben blij te zien dat jullie zo rustig bleven onder de klein vertraging die jullie opliepen! Stiekem zijn we toch jaloers, al is het niet op het in de rij staan.

Wij luisteren trouwens naar een door jou aangeraden cd: Dolly's Xmas cd ofzoiets. Moet er niet een Dolly blogpost komen? Is ook om van te smullen! Heeft ze geen kookboek? Dolly's barbecue of zo??

Zalig kerstfeest iig

Ellen zei

hoi Anke,
er is inderdaad nog niet genoeg aandacht geweest voor Dolly. ik ga zo meteen haar noemen in de post van vandaag. De cd heeft hier ook al door het huis geschald en ik kan me herinneren ooit een recept op internet te hebben gevonden van Dolly Parton's christmas cookies!
Jij ook nog een zalig kerstfeest!