Gisteren was ik jarig. Dat durfde ik niet ongemerkt voorbij laten gaan, dus nodigde ik vrienden en familie uit. De Italiaanse keuken is so last season, en ook het Noord-Afrikaanse is een beetje passé (maar nog steeds erg lekker!), de hit van het moment is de Franse bistrostijl. Trendy als ik ben ga ik daar natuurlijk in mee, dus ook voor mijn feestje. We begonnen met wat crudité met dip, tapenade en een paté van kippenlevertjes.
Voor het echte werk maakte ik een salade nicoise en aardappelsalade met Franse mosterd, bieslook en spekjes als gezonde start. Rechts op de foto staat een pastei van gehakt en appel. Voor oud & nieuw maakte ik ook zoiets dergelijks, maar was ik nog niet helemaal tevreden. Ook dit is nog niet helemaal wat ik precies zoek, maar het was wel heel erg lekker!
Natuurlijk mocht de coq au vin niet ontbreken.
Een lekker stukkie Franse kaas.
En tenslotte nog een stukje Normandische appeltaart gemaakt met room en citroenmeringuetaart (niet op de foto).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten