Maandag had ik de verantwoordelijkheid om voor 70 gasten een bijeenkomst van de nodige caloriën te voorzien in de vorm van iets bij de ontvangst, de lunch en wat lekkers bij de borrel. Bij de borrel maakte ik onder andere deze falafels. Het is altijd nog een heel werk, maar ik maar er dan ook wel standaard teveel zodat ik de rest kan invriezen. Het begint altijd al met de rit naar de enige winkel die ik in de buurt ken die gedroogde, dubbelgedopte, tuinbonen heeft. Deze moeten eerst een nacht weken voor ze in hele kleine porties in de keukenmachine tot een pasta gedraaid moeten worden. Dit duurt altijd wel even, en je moet regelmatig de tegen de randen gevlogen stukken bij de ontstane pasta duwen om een homogeen mengsel te krijgen. Wanneer ik na ongeveer een uur alle tuinbonen heb vermalen mogen uien, knoflook en kruiden erbij en na een uurtje rust kan het ballen draaien beginnen. 180 ballen om precies te zijn...
Maar goed, het resultaat is me altijd de moeite waard en vanaf nu kan ik ze gewoon uit de diepvries halen en in de frituur of pan gooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten