dinsdag 21 december 2010

Wortelcakereceptuur

Ik ga nog even door met het geven van recepten. Vandaag op verzoek het recept voor de wortelcake.
verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm van 28x23 cm met bakpapier.
Meng 250 g bloem, 2 tl bakpoeder, 2 tl kaneel en 1/2 tl zout in een kom.
Klop in een andere kom 2,5 dl zonnebloemolie, 250 g basterdsuiker en 3 eieren met een mixer. Roer hier met een houten lepel geleidelijk het bloemmengsel door.
Roer door het mengsel 300 g geraspte wortel* en 100 g rozijnen en giet het mengsel in het bakblik.
Bak de cake 50 à 60 minuten gaar in de oven tot een metalen prikker die in het midden gestoken wordt er schoon uitkomt.
Laat de taart 5 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Bestrooi voor serveren met poedersuiker.
* Afhankelijk van de wortel en hoe fijn je raspt, kan de wortel redelijk vochtig zijn. Als dit het geval is, knijp ik de geraspte wortel eerst uit.

2 opmerkingen:

anke zei

Tip: Wij hebben een afwasmachine, dat werkt ook prima om je metalen prikkers schoon te krijgen.

Anoniem zei

Love it! Thanks Ellen!

X Jeroen