zaterdag 18 juni 2011

Veel bejaarden en wijn in het Ahrtal


Om de drukte van mei even goed te ontvluchten vertrokken we de avond voor Hemelvaart voor een paar daagjes kamperen in het Ahrtal. Het weer was geweldig, dus kamperen moest een echt feest worden. Jammer alleen dat er maar 2 andere feestgangers te bekennen waren, namelijk mijn zus en zwager, en dat de rest een uitstapje vanuit het bejaardentehuis leek te ondernemen. Zowel op de camping als op vrijwel alle andere plaatsen waar we kwamen, daalde de gemiddelde leeftijd drastisch door onze aanwezigheid. Maar het mocht de pret niet drukken. Een beetje verwachten konden we het ook wel, want Nederlandse en Duitse vakantiegangers die wat verder over de helft van hun tijd op deze aarde zijn, zijn dol op een klein stukje wandelen door de wijngaarden, een slokje wijn, een beetje eten en dan bij voorkeur vanuit een volledig ingerichte en aangeklede stacaravan in het voorseizoen.
Nou, ook wij houden van wandelen door de wijngaarden, een slokje wijn (of wat meer) en een beetje (veel) eten. Alleen die stacaravans, daar begrijpen we niet veel van...
Maar goed ik dwaal af. Het Ahrtal was nog geen 2,5 uur rijden en was een prachtige omgeving met een behoorlijk lekkere rode wijn. Wij wandelden dus wat, maakten heel veel foto's (Frans althans, want die heeft veel mooiere spullen daarvoor) en gingen dan weer eens zitten voor een flesje wijn en bijvoorbeeld een strammer Max (uitsmijter).
Teruggekomen van het wandelen konden we Christiaan vooral erg blij maken met een groot glas Weizenbier, iets dat hem de hele dag al was ontzegd doordat al die wijngaardrestaurantjes alleen maar wijn schonken en enigszins beledigd keken op onze vraag naar bier.
Waar Christiaan ook altijd blij van wordt, en waar ze in Duitsland ook wel raad mee weten, is grote stukken taart. Heel anders dan ik ze maak, maar goed voor weer wat inspiratie.
Terug op de camping kon Frans zich weer uitleven met de weberbarbecue en natuurlijk het fotograferen van alles wat werd gegeten. Meer foto's zijn dan ook te zien op hun blog.

Geen opmerkingen: