zondag 26 juni 2011

Recept saucijzenbroodjes met Turks gehakt

250 g rundergehakt of lamsgehakt
1 gesnipperde ui
2 teentjes geperste knoflook
2 à 3 tl kaneel
2 el pijnboompitten
2 el rozijnen, 5 à 10 minuten geweld in warm water
1 tl Pul biber of paprikapoeder met een beetje cayennepeper
2 verkruimelde boterhammen
1 geklopt ei
1 el tomatenketchup
Bosje peterselie, gehakt
Bosje dille, gehakt
Zout en peper
Bladerdeeg
Sesamzaad
Nigellazaad (optioneel)
Grof zeezout

Kneed gehakt, ui, knoflook, kaneel, pijnboompitten, rozijnen, pul biber, broodkruim, 2/3 ei, ketchup, peterselie, dille, zout en peper.
Snijd het bladerdeeg in een strook van ca. 12 cm breed.
Maak een worst van het gehakt en leg dit in het midden van het bladerdeeg. Rol het deeg om het gehakt en leg met de naad naar beneden. Snij de saucijzenbroodjes in stukje van ca. 5 cm.
Bestrijk het deeg met het overgebleven ei en bestrooi met sesamzaad, nigellazaad, en grof zeezout.
Bak de saucijzenbroodjes op een bakplaat ca. 20 minuten op 200 graden.

Geen opmerkingen: