vrijdag 17 september 2010

Vakantie!!

Het lijkt al weer lang geleden (en echt kort geleden was het ook weer niet) dat we een weekje op vakantie gingen. De Franse Alpen stonden op het programma. Na de avond tevoren nog een hardloopwedstrijd gelopen te hebben, vertrokken we 's ochtends in alle vroegte. De route liep door het druilerige Duitsland, niet echt iets om in vakantiestemming te raken. Maar goed, de picknicklunch maakte wel wat goed! Heerlijk picknickbrood gevuld met gegrilde groenten, geitenkaas en zelfgemaakte pesto.
Verder nog wat vers fruit, pastasalade met dragonpesto en gerookte kip en limonade.
De volgende dag kwamen Anke en Frans aan op de camping en staken we de barbecue aan voor deze geweldige cote de boeuf van de lokale slager. Wat is dat toch met die Franse dorpsslagers dat ze zo'n fantastisch mooi vlees hebben! De heerlijkste stukken vlees, verschillende soorten worstjes en gedroogde worsten... Mmmmm

Helaas werd het weer in de loop van de week minder ('s ochtends lag er verse sneeuw op de toppen en overdag zag je soms geen hand voor ogen door alle mist. O ja, en 's nachts was het kleumen in de tent bij 4 graden), maar gelukkig bracht het restaurantje op de camping uitkomst. Een gezellig plekje, een beetje als een berghut waar het warm en droog was. Waar de flessen wijn goedkoop en lekker waren en het eten verwarmend en vullend. Mijn favoriet was de reblochonade, een ovenschotel met reblochon (alpenkaas), spekjes, room en nog meer kaas.



's Ochtends gingen we zelfs na zo'n maaltijd nog verder met eten met een goed ontbijt met verse koffie, yoghurt en muesli (die had ik natuurlijk meegenomen), fruit, stokbrood en croissantjes die we elke ochtend meekregen in een schattig mandje. Ja, wie zegt dat kamperen niet een zekere luxe kan hebben?


2 opmerkingen:

anke zei

Een allitererend antwoord van je zanikende zus uit druilerig Duitsland: WTF!?! Je bent hier nog niet eens op bezoek geweest en nu al commentaar op ons nieuwe vaderland. Ja, het regent hier elke dag. Net als in Nederland. En dus?!?!

Ellen zei

Ok, het was niet druilerig, het regende de hele weg, en duitsland is vast best leuk, maar die picknickplaatsen waren erg ongezellig. Dat doen ze in Frankrijk toch iets beter. En de koffie onderweg was vies. Dus.
En daarbij is Duitsland niet opeens je vaderland, hè? Of heb je nu ook nieuwe ouders genomen?
Verder alles goed daar?