zaterdag 18 september 2010

Gulpener Hopoogstfeest

Vorig weekend was het jaarlijkse Gulpener hopoogstfeest waar wij als afnemer voor worden uitgenodigd. Omdat een huwelijksreis nog niet mogelijk was, maakte van de gelegenheid gebruik om met de tent te gaan en een mini-honnymoon van 2 nachten ervan te maken. Zondag na sluitingstijd reden we naar Limburg en na onze tent opgezet te hebben haalden we de uitgebreide picknick tevoorschijn met quiche, salade, champagne, Franse kazen en een heerlijke medoc. Nog een stukje taart toe en de eerste dag was alweer een succes.

De volgende ochtend zijn we naar thermae 2000 gegaan voor een paar uurtjes ontspanning in sauna's en thermaal water waarna we om 14.00 uur verwacht werden bij het magazijn van Gulpener voor koffie en vlaai. Ik heb eens gehoord dat het absoluut uit den boze is om maar op 1 stuk per persoon te rekenen en dat echte Limburgers makkelijk een paar stukken soldaat maken. Wij aten dan ook, als Brabantse mietjes, dat wel, samen 3 stukken.
Voorzien van de nodige calorieën begonnen we aan een prachtige wandeling van 8 km door het Limburgse land. Niet echt ver voor ons sportverslaafden, maar de gemiddelde horeca-uitbater is niet echt gezegend met een goede conditie bleek.

Gelukkig was er na zo'n 2 km een eerste pauze ingelast waar we werden getrakteerd op 'Fryske hapkes': roggebrood, kaas, turfgerookte worst en appelstroop. Met een lekker glas Gulpener Dort.

En ook het tweede glas Dort smaakte Christiaan goed.

Weer een stukje lopen bracht ons bij Hoeve Groenendaal, een karakteristieke Limburgse carréboerderij waar we Twentse 'humkessoep', een snijbonensoep, kregen en een vers getapte Korenwolf, het witbier van Gulpener.










En ook het tweede glas Korenwolf smaakte me goed.


Nog eens 2 km lopen bracht ons bij de appelboomgaarden, maar vooral ook de hoptuinen van Gulpener.




Het oogsten van de hop was al in volle gang en de bedrijvigheid gaf een leuke sfeer aan onze derde pauze waar we werden getrakteerd op Zeeuwse garnalensalade en een hip flesje Chateau Neubourg.








En dat flesje smaakte Christiaan goed, zittend in het gras.



En toen was het nog maar 2 km lopen tot we aankwamen bij de feesttent waren waar muziek, bier en eten in overvloed waren. Ook kunst van gerecycled materiaal was aanwezig waar Christiaan op de juiste manier van wist te genieten.




Maar hoogtepunt van het feest was ongetwijfeld de aankomst van de fanfare van Reijmerstok.



Een groot bachanaal was het verdere verloop van de avond, eerst nog even in de tent en later, nadat we met de bus weer in Gulpen waren afgezet, in café De zwarte ruiter.
Toen we om 12 uur onze fiets opzochten om -hop, hop, hop- terug te keren naar de camping flitste nog wel even onderstaand bord door ons hoofd waar we 's ochtends nog voorbijgevlogen kwamen met de fiets met 50 km/uur. Sloeg dat bord nou op ons alcoholpromillage of op de stijging op deze weg op de Keutenberg......

's Ochtends werden we wakker in een reeds halfafgebroken tent. Net na onze aankomst op de camping stak een flinke storm op die ons bijna in Oz (of misschien Oss) had gebracht.

Geen opmerkingen: