zaterdag 18 september 2010

D'n imker

Ja, dat zie je goed, dat is ons witte bestelbusje daar tussen de schaapjes op de dijk in de Biesbosch. Christiaan ging onlangs weer voor dag en dauw op pad om zijn bijen op te halen. Tijdens de zomermaanden mochten ze zich te goed doen aan de springbalsemien en nu de kasten loodzwaar van de honing waren mochten ze weer mee naar huis.
Samen met collega-imker Ad.


En hier zijn de bijen weer veilig thuisgekomen. Terug op hun stek aan de Goirlesedijk en direct verwelkomd door de koeien.


En dan begint de volgende taak alweer; het honingslingeren. De raten gaan in een soort centrifuge die handmatig aangezwengeld wordt en de honing komt er aan de onderkant uit.










Het is altijd een beetje een bende met vaak wel een paar bijenlijkjes tussen de honingrestjes en overal het gezoem van achter de raten aangevlogen bijen.


Het resultaat van de Biesbosch is een hele lichtgekleurde honing, veel lichter dan de honing van het voorjaar die uit onze eigen omgeving kwam. Leuk om ze naast elkaar te zien. Vanavond geven we ze aan iemand cadeau, dus een fotootje van beide honingsoorten volgt nog.
Overigens gaan we niet zoveel terugzien van de Biesboschhoning dit jaar. Christiaan ruilt z'n honing met een bierbrouwer die er Biesboschbier van gaat maken. Dat gaan we natuurlijk wel terug zien....
Voorlopig in ieder geval weer volop honing in ons winkeltje en binnenkort hopelijk ook bier!

Geen opmerkingen: