Ik was juist op zoek naar een leuk voorgerecht, en kon ze dus goed gebruiken voor dit eenvoudige, maar heerlijke voorgerecht met buffelmozzarella en basilicum.
Als hoofdgerecht uiteraard vis. Makreel is één van de goedkoopste vissoorten en misschien daarom wel één van de minder gegeten soorten, net als sardientjes. Dit recept kwam uit het het boek van Michel Roux, 'De marathonchef'. De makreelfilets werden gegrild en geserveerd met een bloemkoolcrème met anijs en groene asperges.
2 opmerkingen:
Hoe was die gegrilde makreel met bloemkoolcreme? Het klinkt heel bijzonder, maar misschien een beetje te bijzonder...
Als het lekker was, komen we volgende week langs om het recept te kopieeren.
Noemen ze die tomaten trouwens in Nederland? Erfgoedtomaten???
huh? erfgoedtomaten? Nee, er stond gewoon '2 bakjes tomaten €1,50'. Da's de markt hè, daar zijn ze niet zo snobistisch.
tja, de makreel. Misschien hou ik eig' niet zo van makreel... ik weet het dus niet helemaal, maar die bloemkoolcrème was heel erg lekker!
Een reactie posten