vrijdag 19 juni 2009

Hoera voor de slager! Hoera voor de wijn!

Maandag deden we samen met Anke en Frans boodschappen om uitgebreid te koken. Ik had vrije toegang tot mijn wijnvoorraad toegezegd en voor het voorgerecht wilden we allemaal graag de Riesling die we op vakantie gekocht hebben. Asperges paste uiteraard goed, maar volgens mijn wijnspiekboekje was ook charcutterie geschikt. Boven afgebeelde schotel was het geweldige resultaat van onze strooptocht in een Tilburgse slagerij.
Voor de tweede gang werd de barbecue aangestoken en courgette gegrild voor de salade met feta en munt en voor de lamsgehaktballetjes met ras el hanout en pijnboompitten en munt-appelchutney.



In de Tilburgse slagerij wilden we ook een rosbief kopen, maar zagen toen een enorme gerijpte cote de boeuf, iets wat je in Nederland niet zo makkelijk tegenkomt. Gelukkig aten mijn ouders ook mee, konden we dit gevaarte wel aan.

Anke karafeert nog even de wijn...


Geen opmerkingen: