vrijdag 19 juni 2009

Een zonnig ontbijt

Woensdag verzorgden we een ontbijtbijeenkomst aan gedekte tafels voor 50 gasten in de Leuvenzaal. Een heel karwei om alles voor te bereiden en op tijd op tafel te krijgen, maar het resultaat viel in de smaak en was ook helemaal zoals ik het wilde.
Naast verse croissantjes en broodjes die zelf gesmeerd konden worden met honing, huisgemaakte jam, vlees of boerenkaas, waren er broodjes met gerookte zalm, krentenbolletjes met amandel-citroenboter, bananencake en glaasjes hangop met huisgemaakte muesli en een vruchtenspiesje. Om alles weg te spoelen was er naast koffie en thee, grapefruitsap en vers geperst sinaasappelsap.

Na het ontbijt was ik echter nog niet klaar. Voor bijna 40 personen moest ik ook nog de lunch verzorgen. Vanuit een buffet, maar wel al op borden opgemaakt. Naast deze spinaziesalade met gerookte zalm, asperges en tuinkersdressing was er paprikasoep met Hollandse garnaaltjes, spinaziequiche en doperwtenquiche met Serranoham en aardbeientaartjes toe.

Geen opmerkingen: