zaterdag 10 januari 2009

Zalm met selderij en karwijzaad

Het is nog steeds koud buiten! Eigenlijk weer om binnen te blijven of eventueel heel warm ingepakt de natuur op te zoeken. Toch banjerden wij vannochtend weer door de blubbersneeuw en over het ijs op de markt voor onze inkopen. Behalve door de kou werd dit gefrustreerd door de afwezigheid van de aardappelkraam. Hoe moet dat nou met inkoop van aardappels, uien en knoflook? En ik was ook echt niet de enige die lichtelijk in paniek op de lege plaats ronddraalde. Dat wordt deze week dan maar de restjes die er nog zijn opmaken...


Gelukkig was de viskraam wel weer terug van weggeweest en kocht ik een lekker stukje diepgevroren zalm (over de houdbaarheid heb je niet zoveel zorgen met deze weersomstandigheden). Na eerst de zalm ingesmeerd te hebben met een kruidenmengsel om te marineren voor een paar uurtjes, werd het uiteindelijk onderstaand gerecht van kortgegrilde zalm met pastramikruiden en selderij met karwijzaad.




Geen opmerkingen: