Voor het 41e huwelijksjaar van mijn ouders werden wij uitgenodigd om dit met ze te vieren in het Kookhuys. Een feestje! Na uitgebreid beraad had iedereen een keuze gemaakt uit de verschillende gerechten. De uitslag voor het voorgerecht: rauwe oesters voor de mannen en bovenstaande hartzwezerik met bloedworst, gekarameliseerde peer en jus van cognac voor de vrouwen. Ik moest aan Frans denken die vindt dat er niet genoeg orgaanvlees wordt gegeten. Dit geproefd hebbende, moet ik zeggen dat hij best wel eens gelijk zou kunnen hebben, dit zou ik best nog wel eens willen eten...
Als hoofdgerecht koos Christiaan voor de zeetong met gesmolten ganzenlever en truffeljus. Voor mama was dit niet weggelegd, aangezien zij niet van haar principele ganzenleververmijding af wil, voor mij niet omdat ik eigenlijk niet zo heel erg van truffel hou. Voor ons werd het daarom onderstaande reerugfilet en stoof van ree met groene kool en rodewijnjus en creme van pastinaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten