maandag 6 oktober 2008

Marokkaanse bruiloft

Zaterdag was het dus zover, onze eerste Marokkaanse bruiloft. Al vroeg op de dag kwam een ploeg van decorateurs om de zaal voor de vrouwen in te richten. Foto's alhier. Foto's van de mannenzaal blijven achterweg, aangezien hier geen enkele decoratie was te vinden. Het contrast was dan ook wel groot tijdens de avond. Bij de vrouwen zag alles er prachtig uit en was er muziek en werd er gedanst, bij de mannen, zo heb ik me laten vertellen door Christiaan, ik was daar natuurlijk niet welkom, werd bij het felst mogelijk licht aan met plastic bekleden tafels over zaken gepraat, af en toe onderbroken voor het gebed in de als gebedsruimte ingerichte garderobe.

Op de troon hieronder werd gedurende de avond de bruid neergezet wanneer ze weer verkleed was. Dit gebeurde maar 3 keer (normaal wel een keer of 6 op zo'n avond). Wanneer ze weer in een nieuwe prachtige jurk was gehuld werd ze zorgvuldig als een soort pop op de troon gezet, werden alle plooien op de juiste plaats gelegd, en werd ze uitgebreid gefotografeerd en gefilmd. Het eten van de cateraar kwam helaas pas veel te laat, en dat heb ik dus moeten missen, wellicht daarvan meer foto's bij een volgende bruiloft!
Tja, en dan dit ei.... Christiaan kwam het tegen bij het opruimen. We weten niet zo goed of dit de giveaway was voor de gasten, want die kregen al een witte kitserige neproos met 2 ringen, we durfden niet helemaal meer te vragen wie wel werd bedankt met dit ei, misschien dat iemand anders het weet?






Geen opmerkingen: