maandag 28 mei 2012

Gouden bruiloft


50 jaar geleden was het dat onze eregasten van gisteren getrouwd zijn. Dat vierden ze bij ons met een lunch verzorgd door het Kookhuys in de Leuvenzaal en later met een borrel waarbij ook neven en nichten werden uitgenodigd op het terras.


De bloemen die we bij dit soort gelegenheden altijd aan de voordeurpost hangen heb ik dit keer (en de bruiloft vorige week ook) zelf verzorgd. Ik heb goed gekeken hoe Maddy en Hans dat altijd deden, want het ging me best goed af, eigenlijk.



Voor de 100 gasten die kwamen maakte ik eerst wat zoet voor de ontvangst.


Daarna ging met verschillende hapjes rond. Omdat het rond etenstijd was, maar ze geen buffet of iets dergelijks wilden, kozen we voor veel hapjes die ook nog eens net wat groter waren dan één hap.
Naast kleine quiches, worstenbroodjes, croque monsieurs, paprikasoepjes en glaasjes met gerookte zalm en komkommer, kwamen ook deze wraps met rosbief, mierikswortel en radijs langs en natuurlijk de welbekende huisgemaakte rundersaté met Surinaamse pindadip.



Geen opmerkingen: