zaterdag 17 maart 2012
Zalmlasagne
Vandaag maakte ik één van de favoriete gerechten van Christiaan. Ik kreeg ooit een recept voor een zalmlasagne waar ik zelf ook nog wat aan toe heb gevoegd. Voor de verandering maar eens een receptje op mijn blog om het recept door te geven, zeg maar.
Voor ca. 4 personen
25 g boter
25 g bloem
3 dl melk
1/2 grofgehakte ui
1 blaadje foelie
verse peterselie
5 korrels peper
laurierblad
schil van een halve citroen
nootmuskaat
250 ml visbouillon
500 g verse spinazie
400 g verse zalmfilet in plakjes gesneden
125 g Hollandse garnalen
pastabladeren
gehakte dille
parmezaanse kaas
boter
zout en peper
Verwarm de oven voor op ca. 180 à 200 graden.
Maak van boter, bloem en melk een bechamelsaus en laat hierin de ui, kruiden en citroenschil ca. 20 minuten sudderen.
Was intussen de spinazie en laat deze slinken door te stomen of even te roerbakken.
Zeef de bechamelsaus en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in en bouw de lasagne op door afwisselend saus, spinazie, lasagnebladen, zalm, garnalen, peper en zout en dille toe te voegen. Eindig met een laag lasagnevellen met hierop bechamelsaus.
Giet de bouillon eroverheen en bestrooi met parmezaanse kaas en snippers boter.
Bak de lasagne ca. 30 minuten in de oven en serveer met brood en salade.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten