Bij een glaasje bubbels serveerden we twee amuses die ik uit een kookboek van een Oostenrijks sterrenrestaurant haalde. Het was behoorlijk wat werk geweest om ze te maken, maar ze waren absoluut één van de hoogtepunten van de avond. De eerste was een bietenvenkelsalade met tonijn die ik zelf had gemarineerd in onder andere sinaasappel- en citroensap, gin, korianderzaad en jeneverbessen, afgemaakt met een bloedsinaasappelvinaigrette.
De tweede amuse was een soort spekkoek van hele dunne omeletjes met gerookte zalm en mierikswortel.
Onderstaande tortillahapjes waren natuurlijk absoluut niet Oostenrijks, maar wel lekker en nog over van een dag eerder.
En toen mocht het hoofdgerecht op tafel. Een grote pan zuurkool met witte wijn, room en ganzenvet stond al een aantal uren te pruttelen en serveerde ik met aardappels.
Daarbij lekkere saucijsjes en casselerib, ook in ganzenvet gebakken.
En ook een grote verrassing waren de knoedels die ik had gemaakt voor bij de zuurkool. Alle vooroordelen werden overboord gegooid, want deze knoedel waren echt heel goed gelukt. Helaas heb ik geen foto van het vegetarische gerecht dat ik heb gemaakt, de paddestoelenstrudel met groene kool.
En dan kwamen de taarten op tafel. Ik had een citroenmeringuetaart gemaakt.En een appeltaart.
En verder konden de taarten van mijn patisseriecursus uit de diepvries gehaald worden. De chocoladetaart.
Frambozenbombe.
En wittechocolade kegeltjes met frambozen.
1 opmerking:
ziet er prachtig uit
Een reactie posten