woensdag 10 augustus 2011

Vakantie in 13 foto's

 Terwijl iedereen klaagt over het slecht weer, konden wij het niet nalaten een paar dagen te gaan kamperen in de Vogezen. Gewapend met truien, dekens, barbecue en nieuw gekochte tarp om altijd droog te kunnen zitten, waren we goed voorbereid op het wisselvallige weer. 's Avonds mocht er zelfs nog een kampvuur gemaakt worden op de camping, dus eigenlijk was er helemaal niks aan de hand en hebben we genoten van deze minivakantie.
 Het lekkere eten hielp daar natuurlijk ook wel bij. Meteen nadat we onze tent hadden opgezet hebben we een terras opgezocht om te lunchen met de lekkerste Flammkuchen die we ooit aten!
Natuurlijk mocht de bosbessentaart ook niet ontbreken bij onze verplichte culinaire bezigheden.
 Christiaan bleef nog een beetje in vorm met een potje campingvoetbal.
 's Ochtends aten we lekkere Franse yoghurt met bosbessen en mijn eigengemaakte muesli. En natuurlijk een croissantje!

 Christiaan moet natuurlijk weer raar doen tijdens onze wandeling in de buurt van de col de la Schlucht en dook als een kabouter overal op.

 En dan is het al weer tijd voor lunch in een hutje met grote pullen bier en lekkere tourte.
 Ook een bezoek aan de markt mocht uiteraard niet ontbreken en grote stukken kaas en droge worst werden ingeslagen voor op de camping.

 Op de camping zelf werd ook een restaurantje geëxploiteerd door de eigenaren waar het ook heel goed eten was in een fijn droog en warm lokaal. We namen een regionaal menu met een salade Vosgienne of quiche Lorraine als voorgerecht.
 En de lokale specialiteit, Tofailles, als hoofdgerecht.
Alsof het nog niet genoeg was kwam er natuurlijk nog Munsterkaas en bosbessentaart!
Aan lekker eten dus geen gebrek in de Vogezen (wisten we al!), ik had nog best iets langer kunnen blijven.

Geen opmerkingen: