zondag 21 augustus 2011

En dat vieren we!

Mijn moeder werd dit jaar 65 en nodigde ons uit om dit te gaan vieren in de Vlaamse Ardennen, net onder Gent. Ze boekte een bed & breakfast en een 5 gangendiner in de De Mechelse koekoek. Het mooie was dat wanneer je over een (zand)pad door het mais heen liep je minder dan een kilometer naar het restaurant hoefde te lopen en later dus ook makkelijk weer thuis kon komen. Nou ja, makkelijk. Een zaklamp en een paar laarzen was wel handig. Ik had allebei niet bij, maar verwisselde wel mijn gehakte schoenen voor een paar slippers waarmee ik behoorlijk natte voeten van het gras op de weg terug kreeg. Maar ach, dat zijn niet meer dan anekdotes.
De amuse bestond uit een stukje haring, makreel(?)mousse en heilbot.
De eerste gang waren weer een aantal stukken vis met verschillende bereiding, met name rauw geserveerd.
 Na de tomatensoep een stukje warme zonnevis met risotto.
 Omdat we toen al behoorlijk gegeten hadden was het tijd een voor een verfrissing van mond en maag. Nu kennen we de sorbet en spoom daarvoor al, maar leuker was de verfrissing die wij kregen, namelijk een glaasje oude jenever!
 Toen het hoofdgerecht van kalfslende.
 En tenslotte een nagerecht.
 Nog een kopje koffie en we waggelden naar ons bedje.
 De volgende dag begon weer stralend en voor we ons opmaakten voor het maken van een wandeling kregen we eerst nog een flink ontbijt aangeboden.

Geen opmerkingen: