zondag 29 mei 2011

Sushiworkhop

 Sommige feestjes worden wat anders aangepakt dan anders. Gaat het meestal om eten, drinken en muziek, gisteren hadden we een feestje dat daar nog iets verder inging. Nadat de gasten een kop koffie hadden gedronken werden  ze uitgenodigd naar de Leuvenzaal te gaan waar alles klaarstond voor een serieuze sushiworkshop.
Taji, de sushichef, mocht 80 mensen aan het werk zetten met rijst, norivellen en superverse vis. Een behoorlijke opgave waar hij maar een uur de tijd voor had. Af en toe moest hij dan ook zijn leerlingen tot de orde roepen, wat hij deed in het Japans, tot grote hilariteit van de aanwezigen.

 Het resultaat van een uurtje workshop was echt indrukwekkend. Een hele tafel stond vol met sushi, ik was jaloers op de gasten die dit allemaal mochten gaan opeten.
 Gelukkig was Taji ons ook niet vergeten. Een beetje uitgeleende sojasaus, gebruik van de keuken en wat hulp met opruimen leverde ons deze heerlijke sushi op met verschillende soorten vis. Hier ben ik nou echt dol op! Niet altijd tonijn en zalm, maar ook eens verse makreel en roodbaars en lichtgerookte bonito. Van mij mag hij terugkomen!

Geen opmerkingen: