vrijdag 27 mei 2011

In de keuken

 Van behoorlijk druk werd het heel erg druk de afgelopen tijd. Een goed gevulde agenda werd aangevuld met in totaal 4 uitvaarten en koffietafels. Een dag of 3,4 heb je dan de tijd om de wensen te bespreken, boodschappen doen, personeel regelen, koken, ruimtes inrichten...
En iedereen heeft zo zijn eigen wensen. Zaterdag wilde de familie géén koffietafel, maar een smakelijk buffet om na het afscheid het samenzijn vorm te geven. Dat was wel een behoorlijke klus voor mij, want het ging wel om zo'n 65 gasten. Mijn moeder kwam mij gelukkig versterken bij de voorbereidingen en ook Christiaan hielp in de keuken. Een paar kilo courgettes werden gesneden voor de courgetteroomsoep.
 Stokbrood dat overbleef van de koffietafel de dag ervoor veranderde deze dag in croutons voor in de sla. Weggooien is toch zonde en in blokjes gesneden en met flink wat olie omgeschept worden het in de oven heerlijke croutons die alleen nog een beetje zout nodig hebben.

 De couscous voor een salade bereidde ik als altijd op een wat arbeidsintensieve manier. Na het wellen werk je er zonnebloemolie door met je (grondig gewassen!) handen. Alle klontjes worden er zo uitgekneed en de couscous wordt mooi luchtig. Je bent er wel even mee bezig, als je het goed wilt doen, maar het resultaat is echt geweldig.

Daarna mochten er nog een hoop gedroogde abrikozen en verse kruiden als peterselie, basilicum, koriander en dille.

Geen opmerkingen: