zaterdag 7 mei 2011

Fontainebleau

We zijn een paar daagjes weggeweest. In een bos net onder Parijs bij Fontainebleau liggen grote keien waar uit de hele wereld net zulke rare mensen als Christiaan naar toe komen om er als een stel kinderen op te klauteren. Boulderen heet het dan, wanneer volwassenen het doen. Niet zo eenvoudig als het klinkt, trouwens. Het vergt toch een behoorlijke inspanning en spierkracht om met handen en voeten een bijna glad en recht rotsblok te bedwingen.
Voor de heenweg had ik een lunch meegenomen van gemberlimonade, rabarberlimonade en pastasalade met dragonpesto en gerookte kip om in ieder geval de koolhydraten na onze hardloopwedstrijd 's ochtends aan te vullen.
Op één van de dagen zorgde ik voor een eiwitrijke maaltijd om de spieren weer optimaal te laten presteren met een barbecue. Deze salade van kikkererwten met feta, paprika en munt was vegetarisch, maar ook boordevol eiwitten.
Een paar lekkere rolletjes van gegrilde courgette gevuld met geitenkaas.

En Christiaan was uiteraard weer de grillmaster.
Alleen wel jammer dat één van onze vakantiemetgezellen tijdens het houtsprokkelen voor het kampvuur wilde munt vond, die ik net daarvoor in de winkel had gekocht. Nou ja, wel lekker voor een heleboel muntthee!

Geen opmerkingen: