zaterdag 23 april 2011

Groene vingers

 De zon schijnt al dagen en samen met de rest van de bevolking begonnen onze groene vingers te jeuken, of zoiets. Op de markt waren veel verschillende kruiden in potjes te koop voor weinig geld. In ieder geval een stuk goedkoper dan in het tuincentrum. We gaan maar eens proberen of ze een beetje willen blijven doorgroeien in een bak op ons terras. Toevallig stond naast ons op de markt een vrouw die ons een paar goede tips kon geven over het zetten van de plantjes. Christiaan beloofde haar op de hoogte te houden van het resultaat waarop zij spontaan haar visitekaartje gaf. Het blijkt nu dat ze een tuin heeft in Tilburg waar ze allerlei (on)kruiden verbouwt en verkoopt. Moeten we toch snel eens een afspraak maken, want ik was al een tijdje van plan om te gaan werken met in het wild groeiende kruiden en plantjes.

Voordat de plantjes echter de grond in konden moesten eerst nog de overblijfselen van het vorige groen uit de plantenbak gehaald worden.  Het waren de resten van een aantal gesneuvelde bamboestruiken en het viel niet mee om in de volle zon de wortels uit de bak te krijgen. Ik wist eigenlijk niet dat Christiaan zo kon vloeken.
De kat lag ondertussen lekker te relaxen op de stretcher, die was wellicht verstandiger bezig met de huidige temperatuur van 28 graden.
Maar goed, het resultaat ziet er nu al veelbelovend uit. 12 verschillende kruiden staan nu netjes in de bakken en nu  moet ik ze dus naar het vandaag opgedane advies terugsnoeien zodat alle energie in het wortelen kan gaan zitten. Ik ben benieuwd!

Geen opmerkingen: