dinsdag 12 mei 2009

Verse vis

Zoals gezegd hoort bij een complete maaltijd in China vis. En vis moet vers zijn; levend om precies te zijn tot ongeveer 15 minuten voor het serveren! Elk restaurant waar we dan ook binnenliepen was voorzien van aquaria. Soms verschillende bassins met kaartjes erbij op welke wijze de vis bereid kan worden. Soms alleen een simpele bak buiten waar wat vissen in zwommen.

Ook kikkers werden bij de aquaria bewaard, hieronder dreigt er één te ontsnappen.



Op weg naar de muur (foto's van de muur op mijn andere blog) aten we in op het terras van een restaurant met prachtig uitzicht. Ook hier was de vis te vinden in een bassin bij de ingang. Personeel liep af en aan met de levende vis in een net van bassin naar tafel, waar de gast de levendigheid van de vis keurt (we hebben al menig zwiepende staart in ons gezicht gekregen bij het porren in de naar adem happende vis), naar de keuken waar de vis werd bereid.

Even in de marinade, en dan bakken of stoven; nog geen 20 minuten later heb je het al op je bord!



Geen opmerkingen: