donderdag 5 januari 2012

Litouwen, where else?

 Wij waren dus een weekje weg, en bij een weekje weg dachten wij aan Litouwen. Wie niet? Waarschijnlijk de meeste mensen niet, te horen aan de reacties die we kregen. Ach ja, het was ook wel een beetje een rare bestemming, maar na een hectisch jaar hadden we vooral behoefte aan rust dus een bestemming zonder te veel prikkels (dat bleek wel goed te zitten) en wat gezelligheid met mijn zus en zwager. Kaunas, de tweede stad van Litouwen bleek goed en goedkoop te bereizen zijn vanaf zowel Eindhoven als Frankfurt en leek dus een prima idee. Er is inderdaad niet zo veel te doen, zeker niet in deze tijd. Iedereen in het vliegtuig leek op weg te zijn naar familie en zeker de eerste dagen waren geen andere toeristen te bekennen. Maar eenmaal in Vilnius bleek er zowaar sprake te zijn van een levendige stad.
Zo waren er gezellige bierkeldertjes.
 Baltische dames die nors kijkend maar keurig voorzien van uniforme kanten hoofdversiering vlees verkochten op de markt.
 We waren wat minder geïnteresseerd in cultuur en architectuur, maar dat is niet echt nieuw. Kerkgebouwen waren nooit zo ons ding.
 Alhoewel het zeker wel een prachtig decor geeft aan een wandeling van café naar restaurant. Of andersom.
 Verder was er bier. Veel bier. Dat kon je beter bestellen dan een flesje water, want dan was je al snel aan het kokhalzen van het zoute water dat ze hier drinken. Het bier was echter erg lekker. Meestal kwamen ze in halve liters, maar in de winkel waren ook flessen van 2 liter te vinden.
 En al dat lokale bier was soms makkelijker te proeven in juis hele kleine glaasjes, alvorens een keuze te maken.
Deze week zullen nog meer berichten te lezen zijn over onze vakantie. Over alle bijzondere en lekkere dingen die we er aten, uiteraard en wat er verder te beleven was (niet zo veel dus)

Geen opmerkingen: