woensdag 16 november 2011

Sultanahmet

De laatste avond blijven we in Sultanahmet. Reisgidsen zeggen dat eten hier te duur is en niet zo goed. Maar na een paar dagen in Istanbul vertrouwen we liever op onze eigen intuïtie dan de soms wat achterhaalde gidsteksten. In de autoloze straat van ons hotel zitten verschillende restaurants en terrasjes. Ja, het is toeristisch, maar de sfeer is gemoedelijk met backpackers en echtparen van middelbare leeftijd die gezellig een helemaal niet zo heel erg prijzig biertje drinken op de verwarmde terrassen.
 Ook hier worden we verbaal binnengetrokken bij alle restaurants, maar dat went al wel en we kiezen rustig een leuk restaurant uit. Nog voordat we iets hebben besteld krijgen we een groot opgeblazen brood op tafel.
Het smaakt heerlijk bij de meze die we bestellen en laten de naam van het brood dat we voor het eerst zien opschrijven. Het heet Lavas en ik moet nog eens opzoeken wat het precies is en hoe het gemaakt wordt.
 Na wederom heerlijke meze bestellen we dit keer ook een hoofdgerecht. Het zijn niet de lichtste schotels, zeker niet na zo'n overdaad aan hapjes vooraf, maar wel heel erg lekker.

Geen opmerkingen: