Het was al laat toen we aankwamen op het tweede vliegveld van Istanbul. Snel een visum halen, door de douane en een taxi bracht ons in hoog tempo naar ons hotel. Nog net op tijd om te kunnen eten. Gelukkig gaat de gemiddelde keuken in Istanbul niet dicht voor 11 uur, dus we konden nog rustig een restaurant uitzoeken en ons verdiepen in het menu. Terwijl we wachten en onze hongerige magen begonnen te knorren van de geur van het houtskoolvuur uit de keuken kregen we al wat brood met een lekker pittige dip van tomaat, paprika en komkommer. Het was eigenlijk een soort gazpacho in dipvorm. Erg lekker!
Het was veel vlees op het menu. We kozen aubergine met vleesvulling met yoghurt,
en kebab.
Toe een dessert uit eigen keuken, ik geloof dat het Künefe was. Een origineel Turks gerecht met lange deegsliertjes, kaas en siroop. De smaak deed me ergens aan denken, en 's nachts wist ik opeens weer wat het was. Het leek in smaak heel veel op de kaaspannenkoeken met witte basterdsuiker die ik vroeger at!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten