woensdag 16 maart 2011

Tijdens het vergaderen

 Gisteren kwamen onze gasten om half 6 binnen en moest er meteen gewerkt worden, maar ook gegeten. In overleg kozen we voor een buffet in de zaal waar mensen tijdens het vergaderen van konden eten. Met een soepje gingen we even rond, om er zeker van te zijn de smaakpapillen aan te wakkeren, anders loop je het risico dat die workaholics helemaal vergeten te eten.
Voor de rest kozen we voor koude, lichte gerechten die niet te snel achteruit gaan als ze even staan en niet te moeilijk te eten zijn. Verder zijn koude gerechten ideaal, omdat je er geen zin in hebt om in de zware lucht van rechauds en andere warmhoudapparatuur te vergaderen.
Het werd dus een pastei met vlees en appel, boerenpaté van slagerij lejeune met portvijgen (niet op de foto), een salade met groene asperge, tomaat-saffraandressing en venkelzaadjes,
 couscoussalade met abrikozen, noten, kruiden en granaatappelpitjes,
 En toe nog een glaasje met citroen-amandelcrème, hangop, cantuccini en griesmeelcake (waar hebben we die eerder gezien?)

Geen opmerkingen: