maandag 28 december 2009

Kerstdiner 2009

Al weer een paar dagen geleden vierden wij ons kerstfeest met de familie en een uitgebreid diner. Samen met mijn vader maakte ik een viergangendiner. Maar uiteraard begonnen we bij de openhaard met een aperitief en de hierboven afgebeelde amuse van b'stilla. B'stilla is een Marokkaanse feestpastei met gevogelte, specerijen en in het bijzonder kaneel. Deze kleine hartig/zoete hapjes waren een heerlijke variant erop met naast heerlijk aromatische kip, zoete uien, amandelen en sinaasappelrasp.
Aan tafel aten we tartaar van rauwe en in Pernod gemarineerde zalm. Een lekker voorgerecht dat nog lekkerder werd door de wijn die we op advies van Van Lieverlee kochten. De Verdejo van José Pariente paste inderdaad perfect bij dit gerecht.

Het tussengerecht was een pastinaaksoep met gegrilde coquilles.


De Champagnezuurkool had ik op advies van Ad Rijnen van het Kookhuys ruim een uur opgezet met een beetje ganzenvet en vooral geen water, wat echt een geweldig zachte smaak opleverde! De reebiefstuk en lauriersaus erbij waren ook heerlijk.


Een kaasgerecht sloegen we over, waardoor iedereen niet met een baksteen op de maag naar bed hoefden en we eindigden het diner met een (iets te) uitdagend dessert van ananastaart met kardemommousse (die helaas inzakte), bloedsinaasappelsorbetijs en -schuim en basilicumstroop. Lekkere smaak, maar helaas geen geweldige presentatie doordat het taartje inzakte. Ach...



Geen opmerkingen: