donderdag 26 september 2013

Dagje bij de Gulpenerbrouwerij


We werden dit jaar weer uitgenodigd voor de festiviteiten rond de hopoogst in Reijmerstok door de Gulpener brouwerij. Het was een prachtige zonnige dag en het Limburgse heuvellandschap lag er uitnodigend bij. Na koffie en vlaai bij het magazijn vertrokken we voor een wandeling van zeven kilometer naar Reijmerstok. Een afstand die voor heel wat horecaondernemers een hele opgave blijkt te zijn.

 
Gelukkig was rekening gehouden met de nodige posten om op verhaal te komen. Deze mooie hoeve deden we andere jaren ook al eens aan en wederom werden we onthaald met een lekker hapje en biertje.
 


De hop was al ver geoogst, maar toch konden we Gijs, die met ons mee was gekomen, nog laten kennismaken met dit belangrijke plantje.




En voor we er erg in hadden stonden we al weer bij de feesttent en vele tappunten. In het zonnetje proefden we wat lekkere biertjes uit het biologische assortiment.





En zoals ook de andere jaren was ook de fanfare van Reijmerstok weer van de partij. Tussen de hopplanten door kwamen ze ons tegemoet, altijd weer een bijzonder moment dat een beetje surrealistisch aandoet. 
    



En na een paar nummers is het ook voor hun tijd om snel hun handen vrij te maken om het vullen met een welverdiend glas bier.

Geen opmerkingen: