Bijna twee weken zijn we bezig geweest om het zomerhuisje van de familie zomerklaar te krijgen. Stok achter de deur was een barbecue die we er wilden houden met vrienden.
Vervolgens nog een dag werk in de keuken en het resultaat mocht er zijn!
Ik maakte voor het eerst deze Caribische tilapia in bananenblad die ik jaren geleden al tegenkwam in de Wining & Dining van 2003, een blad dat nu helaas niet meer bestaat.
De salades kwamen onder andere uit het kookboek van Ottolenghi. Deze pittige zoetzure komkommersalade met maanzaad kleurde ik nog extra met de optionele radijsjes.
De salade van rode rijst en quinoa met gedroogde abrikoos was een mooie variant op al die couscous- en pastasalades die ik meestal maak. Vooral ook omdat ik eens op zoek was naar een tarwe/glutenvrije salade met koolhydraten. De nootachtige smaak van de quinoa werd nog eens extra versterkt door de pistachenootjes.
De salade van knapperige groenten met gemarineerde wortel en pindadressing maakte ik naar een recept van Bill Granger dat in de Delicious. van augustus 2010 stond. Ik maakte deze salade al eens eerder en haalde toen een dipsaus en deze dressing door elkaar waardoor ik de pinda's er per ongeluk in deed. Het bleek echter een goed idee, dus sindsdien staat er bij mijn recept een ingrediënt bijgekalkt.
Naast het nodige vlees van de barbecue, was er voor de twee vegetariërs ook genoeg. De spiesjes maakte ik van kerstomaat, courgette en halloumi, een Cypriotische kaas die niet smelt en dus veilig op de barbecue kan. De puntpaprika's waren gevuld met feta, dille, ingelegde citroen en kappertjes.
De zeer actieve grillmaster van de avond zorgde voor een perfecte garing van de lamskoteletjes met citroen, tijm en knoflook.
De kipsaté kon natuurlijk niet zonder pindasaus. Om de saus zonder fornuis warm te krijgen werd deze ingenieuze oplossing bedacht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten