zaterdag 3 mei 2014

Meer kampvuurkoken!


Het lijkt alsof ik altijd op vakantie ben! Want alweer een uitgebreide fotoreportage van koken op het kampvuur. Met een groep klimmers gaan we al weer jaren op rij in de meivakantie boulderen in Fontainebleau, net onder Parijs. Voor de meesten is dat boulderen het allerbelangrijkste, maar je begrijpt dat voor mij eten nog altijd hoog blijft scoren. Helaas was het weer niet zo geweldig en was het vaak te nat om te klimmen, maar gelukkig hoefde het de kookpret niet te drukken. De auto werd dus weer volgeladen met kookatributen, er werd gezorgd door voor een zaag en bijl en onderweg werd nog even hout gesprokkeld waar al snel een prachtig kampvuur van gemaakt werd.



Het ideale van dat koken op het vuur is dat iedereen graag bij het vuur zit, omdat het gezellig en warm is, en je tegelijkertijd die mensen aan het werk kan zetten met de opdracht in de pan te roeren!


Ondertussen bereidde ik bijvoorbeeld een stukje zalm voor op een bedje van citroenplakjes, belegd met tijm, boter en een beetje witte wijn.


Onder de driepoot hingen we een grote open pan waarin de groenten makkelijk werden gebakken.



En de zalm lag in een hoekje van het kampvuur te garen.


Geen opmerkingen: