donderdag 9 mei 2013

Hemels


Een zonnige hemelvaartsdag vandaag! Terwijl de barbecue warm wordt maak ik een paar crostini met raapsteeltjes, gerookte zalm en mierikswortel. Tijdens onze vakantie in Frankrijk vorige week werd per ongeluk een groot pak behoorlijk zoete rosé gekocht in plaats van een lekkere Franse rode wijn. Dat slobber ik toch wat minder makkelijk weg, zo'n zoete wijn, maar het pak ging toch mee met ons naar Nederland. Weggooien vind ik dan ook zonde, dus na al eerder deze week een ouderwetse vruchtenbowl gemaakt te hebben, maakte ik vandaag een soort van sangria van de wijn met cointreau, sinaasappelschijfjes en -sap, een beetje spa rood en ijs. Best lekker, eigenlijk!


Toen de barbecue warm was ging een heerlijk stukje entrecote op het rooster die we aten met peterselie-ansjovisboter en gegrilde asperges met sinaasappel.


Tenslotte nog een lekkere aardappelsalade met raapstelen, tuinbonen, radijs, tuinkers, kappertjes en grove mosterd, en een zomerse maaltijd was compleet.


Geen opmerkingen: