Een snel klaar te maken vegetarische soep met miso, een gefermenteerde bonenpasta uit Japan, zachte tofu, rijstnoedels, paddestoelen en allerlei groenten. Ontzettend lekker en dus weer een goed aanvulling voor het vegetarische repertoire.
vorige week vroeg iemand me het recept te geven van deze soep, dus bij deze.
gebaseerd op de misosoep uit 'eigentijds vegetarisch' van Maria Elia. Ik moet wel waarschuwen dat ik dit soort recepten niet zo precies afmeet en de hoeveelheden groenten naar aanwezigheid en zin.
ca. 125 g rijstnoedels, gaar gekookt
stukje geschilde gember in dunne plakjes
2 eetl. rode misopasta
1 wortel, in plakjes
100 g sugar snaps
100 g shiitake in plakjes
ca. 100 g broccoliroosjes
2 eetlepels koriander
50 g taugé
1 bosui, in dunne ringetjes
100 g zachte tofu (silken tofu), voorzichtig in stukjes gesneden
1 eetl. sojasaus
1 tl. sesamolie
ca. 500 ml water aan de kook brengen met de gember en ca. 15 minuten laten trekken en de gember verwijderen.
Op laag vuur de miso door het water roeren.
Broccoli, wortel, sugar snaps en paddestoelen 3 minuten zachtjes in de soep koken.
Koriander, taugé, bosui, tofu en sojasaus door de soep scheppen en nog 1 minuut meekoken.
Op smaak brengen met zout, peper en sesamolie.
De noedels verdelen over 2 soepkoppen en de soep erop scheppen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten