zaterdag 13 maart 2010

720 bordjes en glaasjes......

Het was weer eens zover. Ik moest vandaag een weer veel te grote klus klaren. Naar aanleiding van een eerder feestje (voor 80 personen), werd ik nu gevraagd voor een feestje te cateren voor 100 gasten. Vorige week bleken dit er 120 te zijn geworden. En dat is toch niet niks! 6 gangen en zoet lekkers bij de koffie ging er in 5 uur tijd uit en dat is toch best aanpoten. Gelukkig had ik weer geweldige hulp in de keuken, en liep alles dus helemaal gesmeerd. De voorbereidingen in de afgelopen dagen gingen goed, en vandaag verliep alles wonderlijk relaxed. Hierbij een impressie van de middag/avond.
De ontvangst was met wortelcake met rozijnen, brownie met witte chocola en scones met clotted cream en eigengemaakte aardbeienjam.

Toen iedereen goed en wel aan een glas wijn zat, werd het zoet vervangen door brood, tapenade, olijven en nootjes.


Als eerste gang de intussen bekende boerenpaté met cranberrycompote. De aanwezige vegetariër kreeg gegrilde asperge en paprika met kappertjes en ingelegde citroen.


Als derde gang een nieuw gerecht van gerookte zalm, bietjes, dille en wodkaroom. (de tweede gang is helaas niet vereeuwigd, maar was een doperwtensoepje met Serranoham en munt)



Wederom een warm gerechtje in de vorm van een glaasje coq au vin met een muffin van rode ui. Hiep hiep hoera voor mijn oven nog maar eens een keer; in plaats van 24 muffins, kan ik nu 72 muffins tegelijkertijd bakken!



Een bordje met 3 kaassoorten van de Leyedaeler; Goolse zachte, bieslookkaas en geitenkaas, kletzenbrood en eigengemaakte perenvijgenjam.



En tenslotte een warme crumble met appel, peer, cranberry's, rozijnen en hazelnoten met vanillesaus.


1 opmerking:

anke zei

Wij hebben diep respect voor jou en je handige keukenhulpjes. Als je bij ons op vakantie komt, hoef je maar voor 3 te koken (maar we verwachten wel 6 gangen).