zondag 6 september 2009

Laksa met gegrilde kabeljauw en sambaltrassi

Gisteren gingen we na een lange zomerstop eindelijk weer eens naar de Tilburgse markt. Ik had me er op verheugd om weer te gaan en gewapend met flinke boodschappenlijst gingen we op pad. Ik werd weer hebberig van de verse mais, vijgen, pruimen en noem maar op wat er allemaal voor lekkers was. Een bezoek aan de toko hoorde ook tot het plan want ik wilde een laksa maken met kabeljauw naar recept van Rick Stein. De basis was een kruidenmengsel met onder andere citroengras, rauwe cashewnoten, kurkuma en gedroogde garnalen. Die moest flink aangebakken worden, waardoor ons huis nog harder ging stinken. Maar uiteraard was het weer de moeite waard. Bouillon, kokosmelk en noedels werden toegevoegd en een heerlijke soep was het resultaat. Een stukje gegrilde kabeljauw, verse basilicum, koriander en munt en zelfgemaakte sambaltrassi maakten het feestmaal compleet.


Geen opmerkingen: