maandag 26 december 2016

Kerstdiner 2016


Dit jaar weer een bijzonder kerstdiner, dat echter begon met een vertrouwd ingrediënt. Christiaan is een kei in het openmaken van oesters en draaide zijn hand niet om voor de twee dozijn die we bij het aperitief aten.Het voorgerecht was dit jaar een salade van gerookte zoete aardappel, wortel en dragonmayonaise.Een terrine van eend met pruimen in calvados als tussengerecht.


 Deze bol zwarte (gefermenteerde) knoflook was een belangrijk onderdeel van ons vegetarische hoofdgerecht.


Net als het voorgerecht kwam ons hoofdgerecht uit de kerstdelicious van dit jaar en werd het gecreëerd door vegetarisch restaurant De Kop van 't Land. Deze linzen met pompoen, appel, venkel, lauriersaus en mayonaise van zwarte knoflook was echt een heel bijzonder (lekker) gerecht.


 Voor het nagerecht haalden we onze inspiratie uit een bezoek aan Auberge het Kookhuys vorige week. Tegelijkertijd een ode aan de traditie en aan mijn vader; Heisse Liebe. Een gerecht dat mijn vader vroeger vaak maakte, maar nu in een iets ander jasje. Hij vond het dan ook een goed idee. De frambozen werden overgoten met een sabayon met kirsch en even gegratineerd en geserveerd met ijs.


1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een plaatjes, alle gerechten, en zo was het ook en super van smaak ! A3