donderdag 31 maart 2016

Pasen in Fontainebleau

 

Heel Europa zou koud en nat zijn het afgelopen Paasweekend. Maar als wij onze zinnen ergens op hebben gezet, geven we dat niet graag op. We zouden en moesten ons eerste kampeerweekend gaan maken, en hoewel het natte weer niet veel goeds voorspelde voor de bouldermogelijkheden, daalden we toch af tot net onder Parijs naar de bossen van Fontainebleau.
Na vrijdagavond ons tentje opgezet te hebben bij een stralend zonnetje maakten we snel de barbecue aan voor onze eerste maaltijd in de buitenlucht en om ons daarna te kunnen warmen aan het vuur, want, toegegeven, het koelde wel redelijk af.
Maar ook de volgende ochtend bleef het droog en we gingen eerst maar eens naar Milly la Foret om onze voorraden aan te vullen. Dit dorpje telde 3 bakkerijen, 2 slagers, een charcutterie en fromagerie. En overal stond een rij buiten!





Wij begrepen op zich best waarom, alles zag er fantastisch uit! 



Met een stokbrood en kaas in onze tas gingen we het bos in, van plan om een dagje buiten te gaan spelen op de rotsen en in het lekkere duinzand. 



Terug op de camping ging de barbecue aan voor een fantastische entrecote en gegrilde pompoen. 
Wat is die slager fantastisch!


En nadat we de volgende dag de tent hadden ingepakt leek het ons een goed moment voor nog een wandelingetje voordat we naar huis zouden rijden. Niet ver van de camping leek een mooie rondwandeling te zijn, de sentier de 25 bosses. Nergens stond aangegeven hoe lang de wandeling was en eigenlijk stond ik er ook niet echt bij stil wat bosses zijn.


Het bleek een prachtige wandeling te zijn waarbij je continu dwars over de rotsblokken gestuurd werd, of je door smalle doorgangen moest wurmen. Maar niet veel later begon ons te dagen wat die bosses waren. Het bos ligt vol kleine heuvels, en wij mochten er 25 beklimmen. Dat gaf een prachtig uitzicht over de omgeving elke keer, maar na 18 heuvels waren we er eigenlijk wel een beetje klaar mee...


Uiteindelijk kwamen we bijna zeven uur later terug bij ons auto. Bleek het een route van 16 km te zijn met 900 meter hoogteverschil waar zo'n 6 uur voor staat en aangeraden wordt twee liter water mee te nemen. Vandaar dat ik op een gegeven moment zo dorstig werd!