vrijdag 3 januari 2014

Veel vegetarische gerechten aan het einde van het jaar


Na de kerst hebben we veel vegetarisch gegeten. Gewoon, omdat het lekker is, maar ook omdat we op oudejaarsavond vegetarische vrienden op bezoek kregen.
Om de avond goed door te komen en een bodem te hebben voor alle champagne aten we een reeks gerechten uit het boek Veg!. Zoals de geroosterde bietjes met yoghurt en walnoten hierboven en de koolraap-aardappelpasteitjes hieronder.
Ik ben dol op pasteitjes, het doet me denken aan ons verblijf in Litouwen, 2 jaar geleden, waar we ergens versgebakken kibinai aten.


Een andere avond maakte ik een paddestoelenstrudel met groene kool en karwijzaad. Eén van mijn favoriete vegetarische gerechten dat heel lekker is met zuurkool


In de oven gebakken pompoen en sjalotten met merguezkikkererwten was, zoals ik al verwacht, een heerlijk kruidig gerecht. Licht, maar toch voedzaam!


Deze salade van rauwe spruitjes met walnoten en granaatappelpitjes was een mooie frisse begeleiding van een  stevige tartiflette op derde kerstdag.



Ook deze tarte tatin van uien sierde de oudejaarstafel. Kwam ook uit het kookboek Veg! en was supereenvoudig te maken en zag er prachtig uit. Gelukkig schreef het recept geen suiker voor om te karameliseren. Daardoor kwam het zoete alleen van de uien en dat was veel lekkerder dan vergelijkbare recepten waar wel suiker gebruikt wordt.


1 opmerking:

Anoniem zei

Wat ziet het er allemaal super-lekker uit, A3