zaterdag 1 november 2014

Je moet wat over hebben voor een takje tijm


Je moet er wat voor over hebben, om aan je tijm te komen tijdens je kampeervakantie in Zuid-Frankrijk... Rotsen werden beklommen om op onbereikbare plekken het heerlijk ruikende kruid te bemachtigen om onze maaltijden op het kampvuur te perfectioneren. 
Nou ja, het was in ieder geval een aangenaam onderdeel van onze klimvakantie afgelopen oktober om in een zomers zonnetje te midden van deze lekkere geur onze favoriete sport te beoefenen.


Elke avond ging het kampvuur aan voor wat gezellige warmte, en vooral voor het koken. Het is een verslaving geworden om elke avond van de kampeervakantie het campinggaz te laten voor wat het is en met dutchovens, driepoten en roosters boven een open vuurtje te koken.


De maaltijd op de tweede dag was een werkelijk hoogtepunt. Terwijl de dutch oven boven het vuur hing gevuld met een vegetarische chili met zoete aardappel stond de skillet boven wat gloeiende kooltjes onder een verwarmde deksel met een heus cornbread!




Dan nog de billy can boven het vuur om water te koken voor de koffie en je hebt een perfecte maaltijd van het kampvuur.




1 opmerking:

anke zei

OK, ik voelde me de afgelopen dagen al een poeleplap, maar na die eerste foto heb ik een zwaar minderwaardigheidscomplex. Bedankt.