
Het boek van deze week is 'De Marokkaanse keuken' van Ghillie Basan. Ik zelf heb de vertaling in het Nederlands, maar die ziet er verder precies hetzelfde uit als bovenstaande foto. Het boek heeft prachtige foto's bij de gerechten wat voor mij eigenlijk het eerste pluspunt is bij het uitzoeken van een kookboek. Het leukste vind ik namelijk het eindeloos bladeren in boeken, dat doe ik waarschijnlijk nog wel meer dan de recepten maken.
Al de recepten zijn even goed te maken. Soms kun je met uitheemse kookboeken nog wel eens tegen moeilijk te krijgen ingrediënten, lange bereidingstijden of ingewikkelde technieken aanlopen, maar de recepten in dit boek zijn voor een geïnteresseerde hobbykok een leuke, maar nooit te moeilijke, uitdaging.
Ik heb intussen al meerdere gerechten uit dit boek gemaakt, sommige misschien bij sommige lezers wel bekend. Zo maakte ik al de salade met geroosterde rode paprika's met feta, kappertjes en citroen op mijn verjaardag, heb ik al tientallen keren de viskoekjes met zoete komkommersalade met kaneel als hapje geserveerd, kan ik geen genoeg krijgen van de kikkererwten-linzensoep, schreef ik al eerder over de kefta van het busstation en de couscous met zeven groenten op deze blog en maak ik ieder barbecueseizoen compleet met minstens één keer de gekruide sardientjes. Ook voor onderstaande kippenvleugels met gegrilde bloedsinaasappel maak ik met liefde de barbecue aan in de kou wanneer de bloedsinaasappels eindelijk verkrijgbaar zijn.
4 opmerkingen:
Mag ik hier even onbeschaamd laten zien hoeveel wij van dit kookboek houden?
http://whattodayatewe.blogspot.com/search/label/morocco
En je bent vergeten de kippenlevertjes met komijn, ingemaakte citroen, koriander en oranjebloesemwater te noemen. Er wordt te weinig slachtafval gegeten!
Overigens ben jij de enige reden dat wij dit kookboek hebben, en eigenlijk uberhaupt op de hoogte zijn van de Marokkaanse keuken! Onze eeuwige dank!
ja, die kippenlevertjes heb ik inderdaad ook gemaakt, en nog wel meer gerechten, maar ik dacht dat de aandacht op een gegeven moment wat zou wegzakken.
over het eten van slachtafval heb ik nu een geweldig boek. Is echt iets voor jullie! Ik heb nog niets eruit gemaakt, maar de foto's en recepten zijn in ieder geval geweldig!
Voor de volledigheid zal ik nog even doorgaan met wat ik uit dit kookboek heb gemaakt:
de tomatensoep met ras el hanout en mie, de tajine van piepkuikens met dadels en oranjebloesemwater, de tajine van kefta en citroen, de lamstajine, de kebabs van zomergroenten met harissa-yoghurtdip, de gegrilde vis in wijnbladeren met zoetzure peperdip, de pittige runderkebabs met warme kikkererwtenpuree en tenslotte de crème caramel van saffraan en kardemom met zandkoekjes.
hehe, compleet voor nu!
Een reactie posten