zondag 15 juni 2014

Waarom niet eens een picknicklunch?


Altijd leuk wanneer ik een speciaal verzoek krijg van onze gasten. Er werd 3 dagen zeer intensief gewerkt en de pauzes moesten een verkwikkend moment zijn. Daarnaast was het ook nog eens een internationaal gezelschap, dus ik mocht voorbij de boterhammen met kaas en karnemelk denken. Het idee van een picknick dat werd geopperd door de organisatie werkte ik met plezier uit. Ik maakte een salade van noedels met gerookte kip en knapperige groenten in kartonnen doosjes, sandwiches van focaccia met gegrilde groenten, geitenkaas en pesto, heerlijke versgebakken rozijnenkoeken en op de valreep bakte ik zelf chips.


Een flesje smoothie en bekertje vers fruit maakten de lunch compleet en klaar voor de gasten om samen met een dekentje een plekje in de omgeving op te zoeken.


De volgende dag serveerde ik wederom een zomerse lunch, maar nu vanuit buffet met verschillende salades, soep en quiches.




maandag 2 juni 2014

Bruiloftstaartjes


Vorig weekend caterde ik weer eens buiten de deur. Voor een bruiloftstoast maakte ik zo'n 180 kleine taartjes.



De chocoladebrownies, vruchtentaartjes en lemoncakes zitten inmiddels al behoorlijk in mijn systeem, maar de kleine Hollandse appeltaartjes waren een nieuw experiment, omdat de bruid zo van appeltaart houdt. Na een keertje proefdraaien durfde ik het wel aan om voor deze bruiloft een paar dozijn minitaartjes te maken. Ze zullen zeker in mijn repertoire opgenomen worden!